Het is hoog tijd voor weer een lekker recept! Ik ga proberen wat vaker lekkere recepten voor jullie te plaatsen, ik heb onlangs ook weer erg lekkere nieuwe smoothie-recepten uitgeprobeerd! Maar nu eerst een lekker ontbijt recept dat ik jullie niet wil onthouden, ideaal voor als je in het weekend iets speciaals wil eten en ook familie- en huisgenoten zullen dit erg waarderen!

Havermout = gezond!
Ik ben een groot fan van havermout, het bevat van nature geen gluten en het is erg gezond. Ik vind het een lekker en goed vullend begin van de dag. Havermout is erg goed van ons omdat het belangrijke mineralen zoals magnesium bevat en ook een goede bron is van proteïnen. Zelf ben ik dan ook gek op havermoutpap (lees mijn artikel Ontbijt tips! hoe ik dit maak) maar ik weet dat niet iedereen van pap houdt. Daarom dit keer een ontbijtrecept met havermout maar geen pap! Je kan namelijk ook lekkere pannenkoeken maken met havermout. Dit recept is vrij calorierijk en ik zou niet elke ochtend ontbijten met iets dat in vet gebakken is, maar voor af en toe is dit een welkome afwisseling. En je kan ze natuurlijk ook op elk ander moment van de dag eten :-)

Het recept
125 ml havermout
60 ml appelmoes zonder suiker (bij de supermarkt heeft Hak meestal een variant zonder suiker, maar liefst koop je biologisch én zonder suiker. Let op: de biologische van de AH bevat wel suiker!)
1 ei
ontgeurde kokosolie

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in een blender tot je een glad mengsel hebt. Je kan er naar smaak ook wat kaneel aan toevoegen (ook erg gezond!) of natuurlijk vanille-extract als je dat hebt (geen nep aroma). Je maak deze pannenkoeken het beste wat kleiner dan de gemiddelde Hollandse pannenkoek en ietsje dikker, een Amerikaanse pannenkoek dus. Bak de pannenkoeken in de kokosolie. Erg lekker natuurlijk is om er bosbessen doorheen te doen, en zo maak je het ook nóg gezonder. Deze doe je niet in de blender er al bij, maar als je het beslag in de pan doet. Appel is ook erg lekker!

Ben je in een erg ondeugende bui en heb je het in huis, dan is een scheutje maplesyrup natuurlijk onweerstaanbaar bij dit gerecht. Helaas vrij duur in Nederland, een kleine tip voor als je weer eens in Frankrijk met vakantie bent: je kan het daar in de supermarkt kopen en is een stuk goedkoper dan bij ons!


endodieet-receptenboek-3dKoop nu het enige echte Endometriose dieet Receptenboek!

71 heerlijke recepten die helemaal in het endometriose dieet passen. Glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij en vegetarisch. Nu verkrijgbaar als e-book!

Lees meer >
 
 


Gerelateerde artikelen: